je huis verkopen en terughuren

Je huis verkopen en terughuren? Dat kan bij Woning Direct Verkoop. Dankzij de recentelijk sterk gestegen prijzen is de kans groot dat je een flinke overwaarde op je huis hebt opgebouwd. Zeker als je er al een tijdje woont en een deel van je hypotheek hebt afgelost. Deze overwaarde kun je verzilveren door je huis te verkopen. Maar wat als je het liefst nog een tijdje gewoon in je huis wil blijven wonen? Wij kunnen dan je huis kopen en verhuren het vervolgens aan jou terug tegen voorwaarden die we vooraf met je zullen bespreken. Dit model is nog niet heel goed bekend, maar wij voorzien hiermee in een maatschappelijke behoefte. Banken zijn namelijk erg terughoudend geworden bij het verstrekken van een hypotheek op de overwaarde van een woning en stellen vaak eisen aan de bestemming van het vrij te komen geld. Ook zijn banken minder makkelijk in het verstrekken van langdurige leningen aan ouderen.

Woning Direct Verkoop biedt de oplossing voor huiseigenaren die de overwaarde van hun woning willen “opeten”.

Overwaarde huis verzilveren

De overwaarde is het verschil tussen de openstaande hypotheekschuld en de waarde van het onderpand. Met andere woorden: de verkoopprijs van je woning is hoger dan de resterende hypotheek. Overwaarde ontstaat door waardestijging van het huis en door het aflossen op je hypotheek. Dit kan over de jaren dus behoorlijk oplopen, maar dat kapitaal blijft vast zitten in je woning zolang je er zelf nog de eigenaar van bent. Door je huis te verkopen om het daarna terug te huren, kun je de overwaarde van je huis laten uitbetalen. 

Neem vrijblijvend contact op

Bart Demandt
bart@dps-properties.nl
070 - 328 39 06

  • Pensioenaanvulling

Zo kan het ook een handige manier zijn om bijvoorbeeld uw pensioen aan te vullen. Door uw huis te verzilveren komt er geld vrij voor andere leuke dingen.

  • Ontzorging van onderhoud en belastingen

Als wij je huis kopen en aan je terugverhuren, dan zullen wij vanaf dat moment verantwoordelijk zijn voor het (grote) onderhoud aan de woning en voor de belastingen. Denk hierbij aan de WOZ-belasting en het eigenwoningforfait. Ook de opstalverzekering komt voor rekening van ons.

  • Schenken aan kinderen

Veel jongeren hebben het op dit moment lastig om een eerste koopwoning te financieren. Met een schenking van de ouders komt het huis beter binnen bereik. Deze schenking kan betaald worden van de verkoop van het ouderlijk huis. Dit is echter een uiterst middel als er geen andere mogelijkheid is.

Bij meerdere kinderen geven ouders er soms de voorkeur aan om “met warme hand” te schenken dan de kinderen na hun overlijden op te zadelen met een woning die eerst verkocht moet worden voordat de opbrengst opgesplitst kan worden, wat tot verdeeldheid kan zorgen.

Het is echter niet voor iedereen de beste oplossing, laat je dus altijd vooraf goed adviseren door een onafhankelijk financieel specialist. Het is belangrijk dat je deze constructie alleen overweegt bij één van de volgende situaties: 

  • Het afsluiten van een nieuwe hypotheek is niet mogelijk;
  • Je wil nog maar enkele jaren in dit huis blijven wonen;
  • Er zijn geen nabestaanden (of nabestaanden waarvan je wil dat ze je vermogen erven) en je wil maximaal van de overwaarde profiteren.

Vraag nu een bod op je woning aan

Binnen enkele dagen een realistisch bod op je huis

snel geld op je rekening

hoger besteedbaar inkomen

aantrekkelijke huurprijs

je wordt volledig ontzorgd

wij regelen ook het onderhoud

Wie is Woning Direct Verkoop?

Woning Direct Verkoop is een onderdeel van DPS Properties. Wij bemiddelen bij de verkoop van woningen en appartementen in Zuid-Holland. Dit doen wij al meer dan 40 jaar. Wij hebben een groot netwerk van beleggers die op zoek zijn naar woningen die ze kunnen opknappen of verhuren. Zij hebben de financiering al klaar staan, waardoor wij snel kunnen schakelen als het nodig is. Onze passie is het bieden van oplossingen aan mensen die dat kunnen gebruiken. Daarom denken wij altijd mee met jou en je situatie.

Voor iedere omstandigheid waarbij een snelle verkoop van je huis gewenst is, willen wij graag kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Heb je nog meer vragen over het terughuren van je woning?